De Duurzame Schoolkantine - VMBO 3-4

Beschrijving

Er is de laatste tijd veel te doen over voedsel. Niet alleen over wat we eten maar ook over hoe het eten geproduceerd wordt.

Begrippen als dierenwelzijn, milieu, klimaat, natuurbehoud en eerlijke handel kom je vaak tegen als het gaat over duurzaamheid. Fastfood of junkfood wordt vaak tegenover fruit en verse groenten geplaatst als het gaat over gezond eten.

Na een aantal voedselschandalen willen we het liefst weten waar ons eten vandaan komt. Er gaan zelfs stemmen op om al ons voedsel lokaal te produceren (Local to Local).

Vaak wordt gezegd dat gezond en duurzaam mooie woorden zijn waar je de wereld niet mee kunt voeden. Deze lessenreeks laat zien dat je op een moderne manier productiesystemen aan elkaar kunt knopen.

Opbouw van de e-learning

  • Korte theorie afgewisseld met vragen
  • Niveau vmbo 3/4
  • Cursusduur circa 20 uur

Deze e-learning is ontwikkeld door AgriHolland/AHA-Leermiddelenbouwers.

Aanmeldingsopties
Je krijgt 12 maanden toegang tot de cursus.

ISBN 9789493115101

Andere suggesties…

  • Insects as Food and Feed : from production to consumption

    0,00
    • Niveau hbo+
    • Cursusduur circa 4 uur
    • 360 graden foto's

    Eetbare insecten zijn een belangrijke voedselbron voor de toekomst. Leer meer over eetbare insecten en hun kweek in 100 vragen met feedback. En bekijk de extreem scherpe 360-graden macro-foto’s van insecten!

    Meer informatie
  • Biologische voeding 3-4

    12,50
    • Niveau mbo 3/4
    • Cursusduur circa 3 uur
    • Korte vragen en directe feedback

    Biologische voeding heeft een vaste plek veroverd in het supermarktschap. Ontdek waarom biologische voeding ondanks de aanhoudende groei nog altijd een niche blijft. Wanneer mag voeding biologisch genoemd worden en waarom kiezen consumenten voor biologisch?

    In winkelwagen