Beschrijving
Melkveehouders willen koeien die veel melk geven, maar die ook robuust zijn. Door te fokken en te selecteren kunnen de eigenschappen van koeien verbeterd worden. Elke koe heeft sterke en minder sterke punten. Deze cursus is gericht op het het scoren (keuren) van melkvee en leert je de uitwendige eigenschappen herkennen.
- Waar moet je naar moet kijken bij het keuren van koeien. Wat is gewenst bij een koe en wat niet? Wat moet je waarderen en voor welke kenmerken moet je punten aftrekken?
- Herkenning van onderbalk- en bovenbalkkenmerken, met veel afbeeldingen.
- Video’s van beoordeling van melkvee door vakmensen.
- Theorie afgewisseld met korte vragen met directe feedback om je kennis te testen.
- Praktijkopdracht waarin je zelf een koe keurt op het keuringsformulier.
- Niveau mbo 3/4
- Cursusduur circa 10 uur
Deze e-learning is ontwikkeld door AgriHolland/AHA-Leermiddelenbouwers samen met CRV, de internationale onderneming op het gebied van rundveeverbetering.
Aanmeldingsopties
Je krijgt 12 maanden toegang tot de cursus.